Warning: include(/home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/widget_matprat_banner.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/paa_kjokkenbenken/functions.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/widget_matprat_banner.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/paa_kjokkenbenken/functions.php on line 3
Karamellisert fersken med yoghurt og nøttedryss

Karamellisert fersken med yoghurt og nøttedryss

18 Flares Twitter 0 Facebook 18 Pin It Share 0 Filament.io 18 Flares ×
Print Friendly

Når vårsola varmar kjem lengten etter sommar. Dei varme, lange og gode dagene kan ikkje kome raskt nok. Medan ein ventar kan ein unne seg sjølv ein god lunsj eller dessert som smakar av sommar og sol! Karamellisert fersken med yoghurt og nøttedryss tar kort tid å lage og smakar nydeleg godt. 

 yoghurtveke1-2.jpg

 

Dette treng du til ein porsjon:

 2 halve fersken

1-2 ts brunt sukker eller demererasukker

2 ss Tine yoghurt naturell

2 ts grovhakka hasselnøtter

flytande honning

yoghurtveke1-5.jpg

 

Om du er heldig og får tak tak i fersk fersken, deler du dei i to og tek ut steinen. Dei hermetiserte brukar du som dei er. Klapp dei tørre med eit papir og legg dei med snittflata opp i ei eldfast form. Dryss over demererasukker eller brunt sukker.

 

Sett den eldfaste forma under grillen i steikeomnen. La ferskenen få stå til du ser at sukkeret har karamellisert seg. Ta ut når passe steikt og la dei kjøle seg litt ned før du legg dei på eit serveringsfat.

 

Legg ei spiseskei yoghurt på toppen av kvar fersken. Dryss over nøttene og avslutt med å risle over litt flytande honning.

 

Server til gode venninner, til kjærasten, til ein hyggeleg nabo eller ta med retten ut og nyt den for deg sjølv i solveggen!

Innlegget er skrive som eit ledd i eit samarbeid med TINE Yoghurt. For meir yoghurt-inspirasjon se yoghurt.no

yoghurtveke1-4.jpg


Om Tove

Kvardagsmenneske. Sans for det gode liv. Engasjert. Trebarnsmamma. Godt gift med draumemannen. Bur på vakraste stad på jord. Er fascinert av det skrivne ord. Glad i reiser og spanande opplevingar. Set pris på at akkurat DU les bloggen min!!!

Filed under Dessert, Frukt | Tagged , , , , , , , | Kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *