Warning: include(/home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/widget_matprat_banner.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/paa_kjokkenbenken/functions.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/widget_matprat_banner.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/paa_kjokkenbenken/functions.php on line 3
Sjokoladekake med bær

Sjokoladekake med bær

120 Flares Twitter 3 Facebook 115 Pin It Share 2 Filament.io 120 Flares ×
Print Friendly

Min gode matbloggkollega Trine Sandberg, med bloggen “Trines matblogg” skal endeleg gi ut bok! Torsdag 22. august kan du kjøpe boka hennar på haugenbok.no – og det til redusert pris! Klikk her for å kome rett til boka og tilbodet. Og det er berre å gle seg! Boka er proppfull av gode, sunne og “brukarvennlege” oppskrifter.

Til ære for Trine sin bokdebut, presenterer eg i dag ei kake som ho har kalla “17. mai-kake”, eller “Sjokoladefestkake med bær”.  Eg laga kaka då mannen min hadde bursdag i juli og den vart svært godt motteken! Oppskrifta er altså Trine si og eg har henta den på bloggen hennar.

Kaka er fylt med krem, bær, hermetiske pærer og toppa med m.a. ein himmelsk sjokoladekrem. Du kan bruke dei bæra du likar best, eller dei bæra sesongen byr på!

sjokojordbær3

Sjokoladekake med bær, a`la Trines matblogg 

Til sjokoladekaka:

 • 150 gram smør, i terningar
 • 200 gram kokesjokolade, grovt hakka
 • 3 egg
 • 150-175 gram (2 dl) sukker
 • 1 ss vaniljesukker
 • 125 gram (2 dl) kveitemjøl
 • ½ ts bakepulver

Set steikeomnen på 175 grader og smør ei rund kakeform (22-24 cm). Legg gjerne bakepapir i botnen av forma og smør kantane med smør.

Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av plata og tilsett sjokoladen i små bitar. La sjokoladen smelte og rør saman med ei sleiv. Det er viktig at smøret ikkje er for varmt, for då kan sjokoladen korne seg. Knekk oppi eitt egg av gangen og rør godt mellom kvart egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt til slutt i kveitemjølet. Rør det hele forsiktig saman med ein slikkepott.

Ha røra i forma og sett den midt i omnen. Kaka skal steike  i 20-30 minutt, til den er passe steikt. Sjekk eventuelt med ei kakenål eller fystikk. Når kaka er avkjølt er den klar for å verte pynta, men du kan fint lage den dagen før den skal serverast.

sjokojordbærkake5

 

Til sjokoladekremen:

 • 200 gram mørk sjokolade, hakka
 • 1 dl kremfløte
 • 1/2 dl vatn
 • 2-3 ts sukker
 • 1 ss smør

Ha den hakka sjokoladen og smøret i ein stor bolle. Kok forsiktig opp fløte, vatn og sukker, og hell blandinga over sjokoladen og smøret. Rør forsiktig til sjokoladen er heilt oppløyst. Ikkje rør meir enn nødvendig.

Sjokojordbærkake

 

Fløtekrem og bær

 • 5 dl kremfløte
 • 1 ts ekte vaniljesukker + 1 ts sukker
 • 1 korg jordbær
 • 1 korg blåbær
 • hermetiske pærer, i bitar
 • marengstopper (kan sløyfast)

Pisk kremfløte, vaniljesukker og sukker til stiv krem, og sett kaldt.

Del kaka i to lag. Ha ca halvparten av fløtekremen på det nederste laget og fordel ca halvparten av bæra og dei hermetiske pærerne oppå. Del bære i passe store bitar. Du kan sjølvsagt bruke andre bær enn eg har brukt, som til dømes bringebær, bjørnebær og rips). Risle over pittelitt av sjokoladekremen.

Legg forsiktig på det øverste kakelaget. Hell sjokoladekremen over og smør den utover og la den gjerne renne nedover her og der. Sjokoladekremen skal vere ganske tjuktflytende når du slår den over. Sett kaken til avkjøling nokre minutt slik at sjokoladekremen får satt seg.

Fordel resten av fløtekremen midt på toppen og pynt med resten av bæra. Kaka er no klar til servering!

sjokojordbærkake2

 

God laurdag til alle mine lesarar! No ventar eg med glede og spenning til utgivingsdagen, Trine!

Trines mat_vareomslag_410421.inddTrine si bok er utgitt på Cappelen Damm og dette skriv forlaget i omtalen sin av boka: Norges desidert største matblogger, Trine Sandberg, har samlet sine mest populære retter i en etterspurt kokebok. Her finner du lesernes favorittoppskrifter, praktiske tips til planlegging og handling, populære ukemenyer som kan varieres og mye, mye mer. Her er frokoster, småretter, hverdagsmat, venninnemat, sommermat, fristelser fra havet, høstmat i vennelag, familiemiddager, romantisk 3-retter, ukemeny på budsjett og kakefavoritter. Denne flotte kokeboken inneholder over 120 oppskrifter med tilhørende vakre bilder – tatt av Trine selv. Både i tekst og bilder handler det om lettlaget, spennende og god mat, og hyggelige stunder med familie og venner. Trines mat er en brukervennlig og innbydende kokebok som det er hyggelig å ha liggende fremme på kjøkkenet. Du kommer sikkert til å bruke den ofte – både på hverdager og i helgene. Gjennom tilbakemeldinger hun har fått på bloggen sin, vet Trine hva vi liker å spise, og i denne boken leverer hun varene!

Biletet er lånt på Trines matblogg, sjå her. 


Om Tove

Kvardagsmenneske. Sans for det gode liv. Engasjert. Trebarnsmamma. Godt gift med draumemannen. Bur på vakraste stad på jord. Er fascinert av det skrivne ord. Glad i reiser og spanande opplevingar. Set pris på at akkurat DU les bloggen min!!!

Filed under Kaker, Kokebøker | Tagged , , , , , , , , , , , | Kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *