Ytrefilèt av lam – god påskemat!

7 Flares Twitter 0 Facebook 7 Pin It Share 0 Filament.io 7 Flares ×
Print Friendly

Berre så det er sagt med ein gong; eg har aldri likt lam. Eller sau. Ikkje får av noko slag. Berre lukta av eit nysteikt lammelår har gjort meg uvèl. Det einaste eg har ete er pinnekjøt og fårikål. Men hausten 2012 vart eg rett og slett omvend. Det kan hende det var fordi matblogg-gjengen vart grundig inspirerte av matprat.no-folka; vi stod på kjøkkenet hos matprat.no og laga alle slags lammerettar under sola! Eller så var det Bjørn Tore Teigen og Magnus Tvedt-Øresland sine dyktige kokkeferdigheiter som klarte å overbevise meg. Eg er ikkje sikker. Det einaste eg er sikker på er at eg vart overbevist. Frelst. Og veldig inspirert!

I påska må det sjølvsagt vere lam på menyen. I går var eg på desperat jakt etter ferskt lammekjøt og enda til slutt opp med ein ytrefilet av lam. Utan oppskrift, men full av pågangsmot, gjekk eg laus på kjøkkenet og eit nydeleg måltid med lam vart klart til servering akkurat i det Earth Hour sette inn! Ein annan ting som berre må seiast med det same, er at lammet nok vart litt for mykje steikt. Det var med både viten og vilje, for eg ville forsikre meg om at det ikkje vart for rosa slik at eg kanskje ikkje skulle like det… Men neste gong; då skal det vere rosa då!!! Om du vil la deg inspirere, så finn du oppskrifta under biletet!

ytrefilet1

 

YTREFILÈT AV LAM MED SMØRDAMPA GRØNSAKER OG BAKTE TOMA