Warning: include(/home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/widget_matprat_banner.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/paa_kjokkenbenken/functions.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/widget_matprat_banner.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/P/paakjokkenbenkencom/www/wp-content/themes/paa_kjokkenbenken/functions.php on line 3
Vannbakkels – kjapp kaffimat!

Vannbakkels – kjapp kaffimat!

75 Flares Twitter 1 Facebook 72 Pin It Share 2 Filament.io 75 Flares ×
Print Friendly

Eg får av og til spørsmål frå lesarar som lurer på om eg har tips til rask og enkel kaffimat. Vannbakkels er god kaffimat som er utruleg enkel å lage og som ikkje tek så lang tid. Ingrediensane er heilt sikkert å finne på kjøkkenet ditt; smør, vatn, mjøl og egg. Det er alt du treng! 

Det som er viktig å passe på er at egga har romtemperatur. Eit lite tips er å ha ei lita skål med egg på benken slik at du alltid har romtempererte egg. 

vannbakkels2

Dette treng du:

2 1/2 dl vatn

125 g smør

125 g kveitemjøl

4 egg

Slik gjer du det:

Kok opp vatn og smør, la det putre til alt smøret er smelta. Tilsett mjølet og rør godt. 

Når vatn, smør og mjøl har vorte ei jamn “deig”, skal du tilsette egga. Tilsett eitt egg om gangen og rør godt mellom kvar gong – det er veldig viktig! Deigen skal vere glatt og fin mellom kvar gong du har i eit egg. 

Sett vannbakkels på eit bakepapirkledd bakebrett med skei. Steik ved 200 grader i 20-25 minutt. Ikkje opne døra på omnen undervegs, for då kan vannbakkelsa bli flate. 

Avkjøl ferdige vannbakkels på rist. 

vannbakkels1

 

Når vannbakkelsa har fått avkjølt seg, er dei klare til servering. Du kan gjere det på ulike måtar:

 • Lag melisglasur og risle over vannbakkelsa. Ha gjerne i nokre dråpar romessens eller sitronessens. 
 • Del vannbakkelsa i to. Bland vaniljekrem og piska krem og legg på vannbakkelsa, legg på gode bær før du har lokket på toppen. Dryss over melis eller melisglasur. Om du ikkje har vaniljekrem kan du godt bruke vanleg krem. 
 • Pynt gjerne med sitronmelisse eller andre grøne urter. 

Du kan også legge vannbakkelsdeigen flatt ut over bakeplata når du steikjer den. Mi gode venninne Ann Helen har dansk mann, og kan fortelje at i Danmark er det vanleg å lage “kakemann”. Då formar dei vannbakkelsen som ein kakemann på bakebrettet og så pyntar dei med melisglasur og godteri – supert i t.d. barneselskap! 

vannbakkels4

 

Så om du får kaffigjestar på kort varsel, er vannbakkels noko som er fort gjort å lage! Det smakar overraskande godt og kan varierast på mange ulike måtar. Du kan også fylle vannbakkels med laks, eggekrem, appelsinkrem og mykje meir! Sjekk gjerne matprat.no si side om vannbakkels. Lenkja finn du her

 

V e l b e k o m m e !

 

 


Om Tove

Kvardagsmenneske. Sans for det gode liv. Engasjert. Trebarnsmamma. Godt gift med draumemannen. Bur på vakraste stad på jord. Er fascinert av det skrivne ord. Glad i reiser og spanande opplevingar. Set pris på at akkurat DU les bloggen min!!!

Filed under Bakverk/gjærdeig, Bær, Dessert, Kaker, Smårettar, Sommarmat, tapas | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 14 Kommentarer

14 Responses to Vannbakkels – kjapp kaffimat!

 1. Hei Tove!

  Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

  • Tove says:

   Så kjekt, Magne – tusen takk!

 2. Laila Geitz says:

  Dette er bakverk som er fint å servere til personer med diabetes ,da bruker jeg bare Stevia eller annen sukkererstatning i kremen. vekker alltid takknemlighet hos de dette gjelder. L.G

  • Tove says:

   Ein har ofte så lett for å tenkje at det er vanskeleg å servere noko godt til ein som har diabetes, men vannbakkels er supert!

 3. Morten Solum says:

  Form dem til “pølsebrød”, lag vaniljekrem og spøryt inn, så brer du over smeltet smør. Garanterer at de forsvinner raskere enn lynet…

 4. Tove says:

  Oj, så spennande tips, Morten!!! Det skal eg prøve!

 5. Sissel says:

  Vannbakkels er supergodt! Eg brukar dei ofte til dessert, fyller med is, den isen du synst er best. Lag heimelaga sjokoladesaus og ha over og ein liten kremdott attmed, berre eit lite tips til ein måte å variere dei på 🙂

  • Tove says:

   Kjempelurt tips, Sissel – tusen takk!!!

 6. monica says:

  MAn kan også lage svaner av vannbakkels. Ser utrolig pent ut når man serverer det. Bare å lage avlange “klumper” og “2” tall med en sånn sprutepose. Stek dette som vanlig. Del “klumpen i to når den en avkjølt og legg krem/vaniljekrem på nederste del, eventuelt litt syltetøy eller bær også, deretter stikker du “2” tallet inn i kremen og deretter legg på øverste del. Utrolig lett, pent og slår ann i selskaper …

  • Tove says:

   Oj, det høyrest utruleg flott ut! Det skal prøvast!

 7. Tonje says:

  Hvor store lager du dem, ca hvor mange blir det?
  Mvh
  Tonje

  • Tove says:

   Hei Tonje! Dei kan godt variere i størrelse, alt etter kva du skal bruke dei til. Som porsjonskaker brukar eg ei spiseskei som er litt meir enn halvfull med deig. Så set eg deigen på steikeplata. Dette blir passelege porsjonsformer. Det er berre å prøve seg fram! Du kan også spreie all deigen ut over bakebrettet (nesten som ein pizzabotn) og så rislar du over melisglasur og skjær du den i serveringsbitar.

 8. Senem says:

  Hei,

  lurer på om du har noe på steikeplata? olje,smør o.l. eller bakepapir? eller setter du de rett på uten noe?

  mvh

  Senem.

  • Tove says:

   Eg legg bakepapir på bakeplata! Mvh ToveHD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *