Verdens beste eplekake!

25 Flares Twitter 0 Facebook 21 Pin It Share 4 Filament.io 25 Flares ×
Print Friendly

Det kan vel nesten virke litt bråkjekt å påberope seg å ha oppskrifta på verdens beste eplekake, men det har eg altså! Det er vel kanskje ikkje rett å kalle dette ei kake. “Ei smaksoppleving av dei sjeldne” er vel ei rettare skildring. Ein dessert med smakar du blir sittande og undre deg over, ein dessert som gjestane vil ha meir enn eitt stykke av.

Sist eg laga verdens beste eplekake eksperimenterte eg litt. I den fyrste kaka brukte eg margarin og lettrømme i fyllet, slik det står i oppskrifta. I den andre kaka brukte eg meierismør og seterrømme. Den med meierismør og seterrømme vart altfor mektig. Ein treng slettes ikkje så mykje feitt når ein bakar med så herlege ingrediensar som norske, gode epler!

Denne kaka er aller best til ein sterk og god kaffi for dei vaksne, og med eit stort glas kald mjølk til ungane!

Eg har fått oppskrifta med Heidi Brunstad Øyehaug. Ho er lektor i ernæring, helse og miljø, og underviser ved Høgskulen i Volda, avdeling for lærarutdanning. Ho har gitt ut bøkene “Ta kaka” og “Bakebok for menn”, så dette med kakebaking er noko ho kan! Boka “Ta kaka” kan du bestille hos haugenbok.no, her

Denne kaka bør du så absolutt prøve å lage! 

På morgon skal eg servere årets fyrste fårikål til middag og då er det alltid eplekake på dessertbordet etterpå! 


Om Tove

Kvardagsmenneske. Sans for det gode liv. Engasjert. Trebarnsmamma. Godt gift med draumemannen. Bur på vakraste stad på jord. Er fascinert av det skrivne ord. Glad i reiser og spanande opplevingar. Set pris på at akkurat DU les bloggen min!!!

Filed under Bakverk/gjærdeig, Frukt, Kaker | Tagged , , , , , , , , | 14 Kommentarer

14 Responses to Verdens beste eplekake!

 1. Solveig says:

  Freistande bakst!
  Oppskrifta er svært lik “Hannes eplekake” i “Kakegleder” frå Meierienes prøvekjøken i 1990. Der er det litt grovt i botnen og berre 50 g sukker i fyllet. Eg synest ofte at det er sukkeret som gjer kaker mektige, men det er kvar sin smak!
  God helg!

  • Tove says:

   I denne kaka kan ein godt bruke litt mindre sukker. Rømma på toppen får ein karamellaktig smak, så den er meir enn søt nok!

 2. heiode says:

  Denne var utrolig god! Gjestene ba om oppskriften og jeg ga de linken din;)
  Enig med Tove – en karamellaktig smak! Jeg brukte 3 epler, neste gang blir det litt mer epler hos meg!

 3. Ida says:

  Hei!

  Hvilken str bruker du på formen? Tenkte jeg skulle lage langpanne, holder det da å doble?

  • Tove says:

   Hei Ida!

   Eg har ikkje laga denne i langpanne, men eg vil tru det skal vere nok å doble. I andre oppskrifter så er det i alle fall nok å doble om ein vil gå frå rund form til langpanne! Lukke til!

 4. Catrine says:

  Fant oppskriften da jeg googlet eplekake. Og må bare få si at den falt i smak hos alle her hjemme. Til og med skeptisk ikke-rømme-liker, spiste flere stykker.
  Takk for at du deler! 🙂

 5. Marit says:

  Dette var faktisk verdens beste eplekake – ferdig snakka :o)

 6. Ingrid says:

  Hei, denne kaken ser nydelig ut! Jeg bare lurer på hvordan den blir når den fryses? Og hvordan ville du tint den? Den er jo sikkert best når den er litt lun/varm 🙂

  Takk for svar

  Ingrid

  • Tove says:

   Hei Ingrid! Du kan fint fryse kaka, men den er sjølvsagt best når den kjem rett frå omnen. Det er lurt å la den tine naturleg, anten i kjøleskapet om du har god tid, eller på benken om du har dårleg tid! Varm kaka litt i omnen før servering.

 7. Pernille says:

  YUM! Din kake var det første som kom opp da jeg googlet eplekake!
  Og det var en vinner 😀

 8. Cecilie Melland says:

  Hei!

  Står og lager kaken nå, og så ble jeg i stuss. Skal fyllet på før kaken går i ovnen?

  • Tove says:

   Ja, fyllet skal på før du set kaka i omnen!

 9. Caroline says:

  Lagde denne kaken idag! Fantastisk!!:D men jeg syntes den ble VELDIG søt, kunne tenkt å droppe endel sukker neste gang, men er usikker på hvor mye. Hva tror du om 1.25 dl i hver, eller tror du den fremdeles vil bli veldig søt og at man kan droppe enda mer?

 10. Miriann says:

  Denne kaken var kjempegod og saftig! Mannen elsket den 😉 Tusen takk for oppskriften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *